<del id="nzdvz"><nobr id="nzdvz"><strike id="nzdvz"></strike></nobr></del>
      <i id="nzdvz"><sub id="nzdvz"></sub></i>

          <del id="nzdvz"><menuitem id="nzdvz"></menuitem></del>

              <del id="nzdvz"></del>
            <b id="nzdvz"><meter id="nzdvz"></meter></b>

            不忘初心,牢記使命
            0731-85650666
            您現在的位置: 首頁 > 模擬試題

            2022湖南專升本英語閱讀理解習題(三)

            2021-09-25 21:31:02| 來源:勵學專升本

            2022年湖南省專升本大學英語模擬試題,專升本英語閱讀理解練習,附帶答案及解析

            Passage one

            On October 17, 1829, Sam Patch did what he had said he would do. He perched on a platform built beside Niagara Falls, and jumped into the river a hundred feet below. A big crowd had gathered to watch Sam's well-advertised leap. The spectators held their breath as the daredevil hit the swirling water. At last his head burst out of the foam, thirty feet clear of the falls. The crowd let out a mighty roar. Men waved their hats and yelled out the expression that had become Sam's trademark : "There's no mistake in Sam Patch!" Sam began his career as a leaper in 1827, when he jumped eighty feet into the Passaic River, from a bridge that was still under construction. He was delighted with the notoriety he received. He traveled from town to town, jumping from masts, cliffs and bridges. Then he made his great conquest of Niagara Falls. Sam was spurred on by the widespread public excitement over his successful leap from the Fails. He turned to the higher Genesee Falls for his next feat. On November 13, a scaffold was constructed 125 feet above the base of the Falls. A huge crowd gathered on both river banks. At 2:00 pro, Sam climbed the shaky scaffold, made a brief speech, and jumped. Once again there was hushed silence as his body smacked the water. But this time Sam didn't resurface. Sam's body was pulled from the mouth of the river the following spring. Even so, for years afterward, a legend persisted that tile great Sam Patch was still alive. (分數:12.00)

            (1).What is the general idea of the passage?

            A. Genesee Fails is a dangerous place.

            B. Sam Patch jumped at Niagara Falls.

            C. There's no mistakes in Sam Patch.

            D. Sam Patch was a popular leaper.

            答案:D

            解析:這篇短文講的是Sam Patch的跳水生涯,他的冒險和大眾對他的關注。選項D是正確的。

            (2).Sam jumped into the Passaic River from a ______.

            A. cliff

            B. scaffold

            C. bridge

            D. mast

            答案:C

            解析:第二段。Sam Patch在80英尺的高度從一座正在建設中的橋上跳入巴塞克河。選項C是正確的。Cliff懸崖,scaffold腳手架,mast桅桿。

            (3).The passage implies that ______.

            A. Sam Patch is still alive

            B. Sam Patch was a foolish man

            C. jumping from high bridges was not very dangerous

            D. Sam Patch loved to get a lot of attention

            答案:D

            解析:第二段中作者說,他對自己獲得的聲譽非常高興。第三段中作者說,Sam Patch被公眾對他成功跳尼亞加拉瀑布的激動所激勵。這些暗示他喜歡受到關注。選項D是正確的。

            (4)."Swirling" water is ______.

            A. very rough

            B. cold

            C. boiling

            D. deep

            答案:A

            解析:第一段。觀眾屏住呼吸,眼看著這個冒失的人撞入swirling的水中。由此判斷這水一定是非常的不平靜,野性的。選項A是正確的。

            Passage two

            Unless you have visited the southern United States, you probably have never heard of kudzu. Kudzu, as any southern farmer will sadly tell you, is a super-powered weed. It is a strong climbing vine. Once it gets started, kudzu is almost impossible to stop. It climbs to the tops of the tallest trees. It can cover large buildings. Whole barns and farm houses have been known to disappear from view. It has even been said to engulf small, slow-moving children, but that is probably an exaggeration. Still, wherever it grows, its thick, twisting vines are hard to remove. Kudzu was once thought to be a helpful plant. Originally found in Asia, it was brought to America to help fight erosion. It was planted where its tough roots, which grow up to five feet long, could help hold back the soil. But the plant soon spread to places where it wasn't wanted. Farmers now have to fight to keep it from eating up all the nutrients in the soil and killing other plants. It has become a sign of unemployment in the South; where there is no one to work the fields, kudzu soon takes over. The northern United States faces no threat from kudzu. Harsh winters kill off its vines. It loves the warmth of the South. But the South surely doesn't love it. If someone could invent some use for kudzu, and take it off southern farmers' lands, their fortune would be assured.

            (1).This passage is mostly concerned with ______.

            A. kudzu

            B. farming

            C. the South

            D. soil erosion

            答案:A

            解析:全文講了葛給美國南方農民造成的災害。選項A是正確的。

            (2).When fields are neglected in the South, ______.

            A. erosion becomes a problem

            B. farmers attack the kudzu

            C. employment is bound to improve

            D. kudzu soon grows over them

            答案:D

            解析:第二段最后。只要哪里被疏忽,葛就會立刻將其覆蓋。只要哪塊地無人管理,哪里就會長滿葛。選項D是正確的。

            (3).We can conclude from the passage that kudzu ______.

            A. is more helpful than harmful

            B. is more harmful than helpful

            C. is spreading to the North

            D. holds promise as a seasonal food

            答案:B

            解析:第二段。原本引進葛是為了防止土壤流失,結果卻泛濫成災,沒有辦法控制它的生長、蔓延。選項B是正確的。

            (4).The author makes a case against kudzu by ______.

            A. citing opinions

            B. predicting its future

            C. describing its effects

            D. criticizing its defenders

            答案:C

            解析:作者通過對葛造成的影響和結果的描述表示對葛的不滿。選項C是正確的。

            Passage three

            The cultural values of a society determine the social norms of the society. The SOCIAL NORMS are the group-shared rules of behavior. These norms are the expected ways of behaving in the society based on the shared values--the purposes and goals--of that society. For example, because we place some value on physical modesty, we have the social norm of wearing clothes in public. To be an accepted member of society, one must live by the rules which that society imposes. When an individual does not behave according to these norms, that person is considered a deviant. A person who walks down the main street of an American city with no clothes on is regarded as a deviant, that is, a person who does not follow the standard rules of behavior. Some norms apply to all persons in a particular situation. For example, in our culture all persons are expected to be quiet in a library; obey the traffic signals; eat with a knife, fork and spoon; stand during the playing of the National Anthem ; and pay their bills. These are just a few of the many norms that every member of our society is expected to follow.

            (1).As used in this passage, a deviant is someone who ______.

            A. is a popular member of society

            B. uses his money to help others

            C. is a respected leader of society

            D. does not obey the rules of society

            答案:D

            解析:第一段。當社會的個體沒有按照社會的準則行事時,這個人則被認為是deviant。例如,必須穿著衣服出現在公眾場合是一種社會禮儀。如果一個人在公眾場合沒有穿衣就是沒有遵循社會準則,就是deviant。選項D是正確的。

            (2).The social norms of a society are determined by ______.

            A. the government

            B. members of the upper class

            C. cultural values

            D. the military

            答案:C

            解析:第一段第一句。一個社會的文化價值決定這個社會的社交準則。選項C是正確的。

            (3).We can easily see that ______.

            A. following some social norms is required by law

            B. every person in America follows the social norms

            C. social norms do not change from decade to decade

            D. cultural values are the same for every society

            答案:A

            解析:全文列舉了一些例子,說明遵守社交準則是受到該社會法律的制約的。選項A是正確的。

            (4).Based on the passage which of the following actions is a form of deviant behavior?

            A. Being quiet in church.

            B. Going to school.

            C. Cheating on a test.

            D. Wearing clean clothes.

            答案:C

            解析:根據短文中的例子可以斷定,選項C的行為是不符合社交準則的。

            友情鏈接
            久久精品网站

              <del id="nzdvz"><nobr id="nzdvz"><strike id="nzdvz"></strike></nobr></del>
                <i id="nzdvz"><sub id="nzdvz"></sub></i>

                    <del id="nzdvz"><menuitem id="nzdvz"></menuitem></del>

                        <del id="nzdvz"></del>
                      <b id="nzdvz"><meter id="nzdvz"></meter></b>